Θεσσαλονίκη: +(30) 2310252733   |  Βέροια: +(30) 2331022590

Πρόσωπο

Πρόσωπο

Ο Δρ. Φραγκάκης απαντά σε όλα όσα θέλετε να μάθετε για το Πρόσωπο.

Το “μπότοξ” είναι η εμπορική ονομασία για την βοτουλινική τοξίνη τύπου Α, μια πρωτεΐνη που παράγεται από το βακτήριο Clostridium botulinum. Είναι γνωστό κυρίως για τη χρήση του στην αισθητική ιατρική για τη μείωση των ρυτίδων, αλλά έχει επίσης πολλές άλλες ιατρικές εφαρμογές.
Ιδού μερικά βασικά στοιχεία σχετικά με το μπότοξ:

Αισθητική Ιατρική: Το μπότοξ χρησιμοποιείται για την προσωρινή αναστολή των μυϊκών σπασμών που προκαλούν ρυτίδες, κυρίως στο πρόσωπο. Κατά την εφαρμογή του, μικρές ποσότητες της τοξίνης εισάγονται στους μύες, προκαλώντας προσωρινή παράλυση.

Διάρκεια Δράσης: Τα αποτελέσματα της θεραπείας μπότοξ μπορεί να διαρκέσουν από 3 έως 6 μήνες, ανάλογα με την ηλικία, τον τύπο του δέρματος και τη συχνότητα της χρήσης.

Ασφάλεια: Στις σωστές δόσεις και όταν χρησιμοποιείται σωστά, το μπότοξ θεωρείται ασφαλές. Ωστόσο, πρέπει να εφαρμόζεται από εκπαιδευμένους επαγγελματίες.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό πολυσακχαρίτης που βρίσκεται στον ανθρώπινο οργανισμό, κυρίως στο δέρμα, τα μάτια και τις αρθρώσεις. Έχει την ικανότητα να δεσμεύει μεγάλες ποσότητες νερού, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα χρήσιμο σε πολλές εφαρμογές.
Ορίστε μερικές βασικές πληροφορίες για το υαλουρονικό οξύ:

Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται ευρέως στην αισθητική ιατρική για την αύξηση του όγκου του δέρματος, τη μείωση των ρυτίδων και τη βελτίωση της σφριγηλότητας του δέρματος. Ορίστε κάποια βασικά στοιχεία σχετικά με την τοποθέτηση υαλουρονικού στην αισθητική:

Διαδικασία: Η διαδικασία περιλαμβάνει την εισαγωγή του υαλουρονικού οξέος μέσω μιας λεπτής βελόνας ή μικροκανουλας στις επιθυμητές περιοχές. Ανάλογα με την περιοχή που θα τοποθετηθεί και το είδος η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως μια ώρα.

Εφαρμογές: Συνήθως τοποθετείται σε περιοχές όπως τα χείλη, ρυτίδες γύρω από τα μάτια, τις ρινοπαρειακες τα ζυγωματικά, το οβάλ του προσώπου, το πηγούνι, οι κροτάφοι και άλλες περιοχές όπου υπάρχει απώλεια όγκου αλλα σε ολο το σωμα.

Διάρκεια: Ανάλογα με τον τύπο του υαλουρονικού οξέος και το μέρος της εφαρμογής, τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν από 1 έως 2 χρόνια. Το υαλουρονικό οξύ είναι βιοδιασπώμενο, επομένως το σώμα το απορροφά με τον καιρό.

 

Νήματα

Τα νήματα του δέρματος είναι μια αισθητική διαδικασία που στοχεύει στην ανόρθωση και τη σύσφιξη του δέρματος. Χρησιμοποιούνται κυρίως για τη μείωση της χαλάρωσης του δέρματος, ιδιαίτερα στο πρόσωπο και τον λαιμό. Ακολουθούν κάποια βασικά στοιχεία για τα νήματα του δέρματος:

Τύποι Νημάτων: Υπάρχουν διάφοροι τύποι νημάτων, μεταξύ των οποίων α) τα PDO (Polydioxanone), β) PCL (Polycaprolactone), γ) PLLA (Poly-L-lactic acid), δ) COG ανόρθωσης. Το είδος του νήματος που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από τις ανάγκες του ασθενούς και τις συμβουλές του ιατρού.

Διαδικασία: Τα νήματα εισάγονται στο δέρμα μέσω λεπτών βελονών ή κανουλών. Καθώς τα νήματα εισέρχονται στο δέρμα, δημιουργούν ενα πλέγμα ινών στην περιβάλλον περιοχή, το οποίο προκαλεί στο δέρμα σύσφιξη και αναζοωγόνηση. Η διαδικασια διαρκει 30-40 λεπτα.

Αποτελέσματα: Η σύσφιξη που προκαλείται από τα νήματα μπορεί να είναι άμεση, με περαιτέρω βελτίωση στο διάστημα των επόμενων μηνών καθώς το δέρμα ανταποκρίνεται δημιουργώντας νέο κολλαγόνο – κολλαγονοδιέγερση.

Διάρκεια: Ανάλογα με τον τύπο του νήματος και την τεχνική που χρησιμοποιήθηκε, τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν από 6 μήνες 1 χρονο.

Συμβουλές: Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέξετε έναν εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρό για τη διαδικασία, καθώς η τεχνική και η εμπειρία είναι κρίσιμες για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων.

Τα νήματα του δέρματος προσφέρουν μια ελαφριά αναιμακτη επιλογή για τη σύσφιξη του δέρματος, γεγονός που τα καθιστά δημοφιλή μεταξύ των ατόμων που δεν επιθυμούν ή δεν είναι έτοιμα για πιο χειρουργικές διαδικασίες.

 

Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία του προσώπου είναι μια μη χειρουργική διαδικασία, κατά την οποία εισάγονται μικρές ποσότητες φαρμακευτικών, βιταμινών, αμινοξέων και άλλων θρεπτικών ουσιών απευθείας στο χόριο (το μεσαίο στρώμα του δέρματος). Σκοπός της είναι η βελτίωση της υφής, της λάμψης και της σφριγηλότητας του δέρματος.

Εφαρμογές: Η μεσοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση πολλών δερματικών προβλημάτων, όπως ρυτίδες, υπερμελαγχρωτικες κηλίδες, ξηρότητα, ακμή και πολλά άλλα.

Διαδικασία: Μια λεπτή βελόνα χρησιμοποιείται για να εισάγει το μείγμα θρεπτικών ουσιών στο δέρμα ή χρησιμοποιείται το dermapen. Η διαδικασία είναι συνήθως ελαφρύτατα άβολη.

Αποτελέσματα: Το δέρμα μπορεί να φαίνεται λαμπερότερο, πιο υγιές και ανανεωμένο μετά τη θεραπεία. Η βελτίωση είναι συνήθως προοδευτική, με τα αποτελέσματα να είναι πιο έντονα μετά από πολλαπλές συνεδρίες.

Διάρκεια και συχνότητα: Συνήθως συνιστώνται πολλαπλές συνεδρίες σε διαστήματα εβδομάδων ή μηνών για βέλτιστα αποτελέσματα. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο της θεραπείας και τις ιδιαιτερότητες του δέρματος του ασθενούς.

Παρενέργειες: Οι παρενέργειες είναι συνήθως ελαφριές και περιορισμένης διάρκειας. Μπορεί να περιλαμβάνουν κοκκινίλες, οίδημα, μώλωπες ή ελαφριά αίσθηση καψίματος.

Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν ειδικό δερματολόγο ή αισθητικό ιατρό πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε θεραπεία για να σιγουρευτείτε ότι είναι κατάλληλη για τις ανάγκες και τις προσδοκίες σας.

 

Το χημικό πίλινγκ είναι μια δερματολογική διαδικασία που στοχεύει στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος στο πρόσωπο, στο λαιμό ή στα χέρια. Κατά τη διαδικασία αυτή, μια χημική λύση εφαρμόζεται στο δέρμα, προκαλώντας την απολέπιση και τελικά την αποκόλληση των ανώτερων στρωμάτων. Αυτό αφήνει ένα πιο λείο δέρμα κάτω από την επιφάνεια που είναι συνήθως λιγότερο ρυτιδωμένο.
Τύποι Χημικών Πιλίνγκ

i. Επιφανειακό Πίλινγκ: Χρησιμοποιείται ήπια οξέα, όπως το γαλακτικό, το γλυκολικό ή το σαλικυλικό οξύ, για να απολεπίσει ελαφρά την επιδερμίδα. Είναι κατάλληλο για ήπιες δυσχρωμίες και ρυτίδες.

ii. Μέσο Πίλινγκ: Χρησιμοποιείται ισχυρότερο οξύ (όπως το τριχλωροξικό) που φτάνει στο μεσαίο στρώμα του δέρματος. Είναι κατάλληλο για πιο σοβαρές δυσχρωμίες, ρυτίδες και κάποιες ουλές.

iii. Βαθύ Πίλινγκ: Χρησιμοποιείται φαινόλη ή άλλο ισχυρό χημικό που διεισδύει βαθιά στο δέρμα. Προσφέρει δραματικότερα αποτελέσματα για σοβαρές δυσχρωμίες, βαθιές ρυτίδες και ουλές.

Διαδικασία
Πριν το πίλινγκ, ίσως χρειαστεί να προετοιμάσετε το δέρμα σας με τη χρήση κρεμών ή λοσιόν.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η χημική λύση εφαρμόζεται στο δέρμα και μένει για έναν συγκεκριμένο χρόνο.
Μετά την εφαρμογή, η λύση ξεπλένεται και εφαρμόζονται καταπραϋντικές κρέμες.
Πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο μετά τη διαδικασία, καθώς το δέρμα θα είναι πιο ευαίσθητο στην UV ακτινοβολία.
Συμβουλές Επιλογής
Είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν έμπειρο δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό για να διενεργήσει το πίλινγκ. Συζητήστε ανοιχτά τις προσδοκίες σας και τυχόν ιατρικά ζητήματα που μπορεί να επηρεάσουν τη διαδικασία.
Συνιστάται πάντα να συμβουλευτείτε έναν ειδικό πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε δερματολογική θεραπεία για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια και την επιτυχία της διαδικασίας.

Κριτικές ασθενών μας

”Άριστος επιστήμονας, εξαιρετικό επίπεδο γνώσεων! Προσιτός, τον εμπιστεύομαι απόλυτα!”

ntina kotanidou

Review From Google
”Εξαιρετικός επιστήμονας, και άνθρωπος με γνώση του αντικειμένου του και αποτελέσματα σε ότι μου έχει κάνει. Σας ευχαριστώ πολύ”

Chrisanthos Kaimenakis

Review From Google
”Εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος με μεγάλο εύρος γνώσεων και εξειδίκευση τόσο στη δερματοχειρουργική όσο και στην αισθητική ιατρική.”

Eirini Kokolaki

Review From Google
”Called same day and immediately helped me to see him for consultation. Very kind and knowledgeable. Speaks good English. Thank you.”

Eteri Gaia

Review From Google

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

    Σύγχρονο Δερματολογικό Ιατρείο με σκοπό την παροχή Κλινικών και Αισθητικών Υπηρεσιών.

    Email: info@mediderma.gr
    Θεσσαλονίκη: +(30) 2310252733
    Βέροια: +(30) 2331022590