Θεσσαλονίκη: +(30) 2310252733   |  Βέροια: +(30) 2331022590

Σώμα

Σώμα

Ο Δρ. Φραγκάκης απαντά σε όλα όσα θέλετε να μάθετε για το Σώμα.

Ενέσιμη λιπόλυση

Η ενέσιμη λιπόλυση αποτελεί μια μη χειρουργική μέθοδο για τη μείωση του τοπικού πάχους κυρίως στο διπλοσάγωνο, στην κοιλιά, στα πόδια, στους γλουτούς, στην περιφέρεια αλλα και στο υπόλοιπο σώμα. Στοχεύει στην εξάλειψη των λιποκυττάρων μέσω της χρήσης ειδικών διαλυμάτων που εισάγονται εντός του λιπώδους ιστού μέσω βελονων.
Πώς λειτουργεί: Κατά τη διαδικασία της ενέσιμης λιπόλυσης, το ειδικό διάλυμα, το οποίο συνήθως περιλαμβάνει φωσφατιδυλοχολίνη ή/και δεσοξυχολικό οξύ, εισάγεται στον λιπώδη ιστό. Αυτές οι ουσίες στοχεύουν στα λιποκύτταρα, διαλύοντάς τα. Στη συνέχεια, τα διαλυμένα λιποκύτταρα απορροφώνται από τον οργανισμό και απεκκρίνονται φυσιολογικά.

Πλεονεκτήματα και περιορισμοί:

Πλεονεκτήματα: Είναι μια μη χειρουργική διαδικασία, οπότε δεν απαιτεί αναισθησία και η ανάρρωση είναι γρήγορη.

Περιορισμοί: Ίσως να μην προσφέρει τόσο δραματικά αποτελέσματα όσο άλλες μέθοδοι όπως η χειρουργική λιποαναρρόφηση. Επίσης, μπορεί να απαιτηθούν πολλές συνεδρίες για επιθυμητά αποτελέσματα.

Παρενέργειες και επιπλοκές: Οι πιο συχνές παρενέργειες περιλαμβάνουν κοκκινίλες, οίδημα, μώλωπες και αίσθημα εγκαυμάτων στο σημείο της ένεσης.
Είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν εξειδικευμένο και εμπειρογνώμονα γιατρό για να διεξαχθεί αυτή η διαδικασία και να συζητήσετε τις προσδοκίες σας, τους πιθανούς κινδύνους και τα πλεονεκτήματα πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε.

 

Η δερμοαποξέση είναι μια δημοφιλής αισθητική διαδικασία που χρησιμοποιείται για την ανανέωση του δέρματος, εστιάζοντας στην αφαίρεση των επιφανειακών στρωμάτων των νεκρών κυττάρων. Υπάρχουν διαφοροί τύποι δερμοαποξέσης, αλλά οι δύο πιο δημοφιλείς είναι η δερμοαποξέση με διαμάντι και με μικροκρυστάλλους.

 Δερμοαποξέση με Διαμάντι: Στην τεχνική αυτή, χρησιμοποιείται ένα στυλό-τύπου εργαλείο με ένα ακροφύσιο που τελειώνει σε διαμάντι. Καθώς το εργαλείο περνά πάνω από την επιφάνεια του δέρματος, το διαμάντι “ξύνει” τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα. Παράλληλα, ένα σύστημα αναρρόφησης αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα.

 Δερμοαποξέση με Μικροκρυστάλλους: Σε αυτή την τεχνική, χρησιμοποιείται ένα ειδικό εργαλείο που εκτοξεύει λεπτούς μικροκρυστάλλους στο δέρμα με μεγάλη ταχύτητα. Αυτοί οι μικροκρύσταλλοι “ακονίζουν” τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος, και ταυτόχρονα, ένα σύστημα αναρρόφησης αφαιρεί τους μικροκρυστάλλους καθώς και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Αποτελεσματικότητα: Και οι δύο τύποι δερμοαπόξεσης είναι αποτελεσματικοί στην ανανέωση της επιφάνειας του δέρματος, αλλά η επιλογή μεταξύ τους εξαρτάται από τον τύπο δέρματος, τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του ασθενούς.

 

Ο αισθητικός υπέρηχος είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται στην αισθητική δερματολογία και κοσμητολογία για τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος και τη μείωση των προβλημάτων όπως οι ρυτίδες, η χαλάρωση, οι κηλίδες και άλλα.
Οι κύριες εφαρμογές του αισθητικού υπερήχου περιλαμβάνουν:

Τυποι

 Υπέρηχος Σύσφιξης Δέρματος: Χρησιμοποιείται για τη σύσφιξη και τη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος. Η θερμότητα που παράγεται από τον υπέρηχο διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, προκαλώντας σύσφιξη και ανανέωση του δέρματος.

 Υπέρηχος Λιπολύσης: Χρησιμοποιείται για την καταστροφή των λιποκυττάρων σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, βοηθώντας στη μείωση του τοπικού πάχους.

 Βελτίωση Σημαδιών και Κηλίδων: Μέσω της ενίσχυσης της ανανέωσης των κυττάρων, ο υπέρηχος μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισης των σημαδιών και των κηλίδων.

 Προώθηση της Διείσδυσης Προϊόντων: Σε ορισμένες θεραπείες αισθητικής, ο υπέρηχος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην καλύτερη διείσδυση των προϊόντων στο δέρμα, όπως τις βιταμίνες και τα ενυδατικά.

 

Το χημικό πίλινγκ είναι μια δερματολογική διαδικασία που στοχεύει στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος στο πρόσωπο, στο λαιμό ή στα χέρια. Κατά τη διαδικασία αυτή, μια χημική λύση εφαρμόζεται στο δέρμα, προκαλώντας την απολέπιση και τελικά την αποκόλληση των ανώτερων στρωμάτων. Αυτό αφήνει ένα πιο λείο δέρμα κάτω από την επιφάνεια που είναι συνήθως λιγότερο ρυτιδωμένο.
Τύποι Χημικών Πιλίνγκ

i. Επιφανειακό Πίλινγκ: Χρησιμοποιείται ήπια οξέα, όπως το γαλακτικό, το γλυκολικό ή το σαλικυλικό οξύ, για να απολεπίσει ελαφρά την επιδερμίδα. Είναι κατάλληλο για ήπιες δυσχρωμίες και ρυτίδες.

ii. Μέσο Πίλινγκ: Χρησιμοποιείται ισχυρότερο οξύ (όπως το τριχλωροξικό) που φτάνει στο μεσαίο στρώμα του δέρματος. Είναι κατάλληλο για πιο σοβαρές δυσχρωμίες, ρυτίδες και κάποιες ουλές.

iii. Βαθύ Πίλινγκ: Χρησιμοποιείται φαινόλη ή άλλο ισχυρό χημικό που διεισδύει βαθιά στο δέρμα. Προσφέρει δραματικότερα αποτελέσματα για σοβαρές δυσχρωμίες, βαθιές ρυτίδες και ουλές.

Διαδικασία
Πριν το πίλινγκ, ίσως χρειαστεί να προετοιμάσετε το δέρμα σας με τη χρήση κρεμών ή λοσιόν.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η χημική λύση εφαρμόζεται στο δέρμα και μένει για έναν συγκεκριμένο χρόνο.
Μετά την εφαρμογή, η λύση ξεπλένεται και εφαρμόζονται καταπραϋντικές κρέμες.
Πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο μετά τη διαδικασία, καθώς το δέρμα θα είναι πιο ευαίσθητο στην UV ακτινοβολία.
Συμβουλές Επιλογής
Είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν έμπειρο δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό για να διενεργήσει το πίλινγκ. Συζητήστε ανοιχτά τις προσδοκίες σας και τυχόν ιατρικά ζητήματα που μπορεί να επηρεάσουν τη διαδικασία.
Συνιστάται πάντα να συμβουλευτείτε έναν ειδικό πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε δερματολογική θεραπεία για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια και την επιτυχία της διαδικασίας.

Κριτικές ασθενών μας

”Άριστος επιστήμονας, εξαιρετικό επίπεδο γνώσεων! Προσιτός, τον εμπιστεύομαι απόλυτα!”

ntina kotanidou

Review From Google
”Εξαιρετικός επιστήμονας, και άνθρωπος με γνώση του αντικειμένου του και αποτελέσματα σε ότι μου έχει κάνει. Σας ευχαριστώ πολύ”

Chrisanthos Kaimenakis

Review From Google
”Εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος με μεγάλο εύρος γνώσεων και εξειδίκευση τόσο στη δερματοχειρουργική όσο και στην αισθητική ιατρική.”

Eirini Kokolaki

Review From Google
”Called same day and immediately helped me to see him for consultation. Very kind and knowledgeable. Speaks good English. Thank you.”

Eteri Gaia

Review From Google

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

    Σύγχρονο Δερματολογικό Ιατρείο με σκοπό την παροχή Κλινικών και Αισθητικών Υπηρεσιών.

    Email: info@mediderma.gr
    Θεσσαλονίκη: +(30) 2310252733
    Βέροια: +(30) 2331022590