Θεσσαλονίκη: +(30) 2310252733   |  Βέροια: +(30) 2331022590

Μέθοδος Mohs Surgery

Μέθοδος Mohs Surgery

Ο Δρ. Φραγκάκης απαντά σε όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη Μέθοδος Mohs Surgery.

Η κύρια και πιο δόκιμη μέθοδος αντιμετώπισης των καρκινωμάτων του δέρματος είναι η επί υγιών ορίων χειρουργική αφαίρεση της βλάβης και η ιστολογική τους εξέταση. Αυτό δεν αποκλείει και άλλες θεραπευτικές μεθόδους, οι οποίες φαίνονται πιο ανώδυνες και συχνά προτείνονται από τον θεράποντα ιατρό, αλλά έχουν σαφείς περιορισμούς και συγκεκριμένες μόνο ενδείξεις.

Μικρογραφική χειρουργική (Mohs)
Είναι μια παλαιά αλλά αρκετά αξιόλογη τεχνική που αναπτύχθηκε το 1932 από τον Mohs. Πρόκειται για διαδοχικές εκτομές μιας βλάβης με ταυτόχρονη ιστολογική εξέταση των παρασκευασμάτων . Με τον τρόπο αυτό είναι δυνατόν να επιτευχθούν υγιή όρια εκτομής της βλάβης με την μικρότερη δυνατή θυσία ιστών. Η μέθοδος περιλαμβάνει προεγχειρητική προετοιμασία των ιστών με χημικές ουσίες, έτσι ώστε να είναι δυνατή η άμεση ιστολογική εξέτασή τους χωρίς καταστροφή των δειγμάτων.
Η μικρογραφική χειρουργική είναι τεχνική χρονοβόρος με αυξημένο κόστος. Έτσι υπάρχει ένδειξη χρήσης της στις υποτροπές των δερματικών καρκίνων, σε επιθετικά είδη καρκίνων με ακαθόριστα όρια όπως το ινώδες ΒΚΚ, καθώς και σε περιοχές γύρω από δομές όπου η οικονομία ιστών είναι πολύτιμη Συστήνεται δε κυρίως από Δερματολογικές Κλινικές όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα αποκατάστασης του δημιουργηθέντος ιστικού ελλείμματος από Πλαστικούς Χειρουργούς.

Κριτικές ασθενών μας

”Άριστος επιστήμονας, εξαιρετικό επίπεδο γνώσεων! Προσιτός, τον εμπιστεύομαι απόλυτα!”

ntina kotanidou

Review From Google
”Εξαιρετικός επιστήμονας, και άνθρωπος με γνώση του αντικειμένου του και αποτελέσματα σε ότι μου έχει κάνει. Σας ευχαριστώ πολύ”

Chrisanthos Kaimenakis

Review From Google
”Εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος με μεγάλο εύρος γνώσεων και εξειδίκευση τόσο στη δερματοχειρουργική όσο και στην αισθητική ιατρική.”

Eirini Kokolaki

Review From Google
”Called same day and immediately helped me to see him for consultation. Very kind and knowledgeable. Speaks good English. Thank you.”

Eteri Gaia

Review From Google

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

    Σύγχρονο Δερματολογικό Ιατρείο με σκοπό την παροχή Κλινικών και Αισθητικών Υπηρεσιών.

    Email: info@mediderma.gr
    Θεσσαλονίκη: +(30) 2310252733
    Βέροια: +(30) 2331022590