Θεσσαλονίκη: +(30) 2310252733   |  Βέροια: +(30) 2331022590

Πανάδες

Πανάδες

Ο Δρ. Φραγκάκης απαντά σε όλα όσα θέλετε να μάθετε για τις Πανάδες.

Αίτια Εμφάνισης Πανάδων

Η υπερπαραγωγή μελανίνης προκαλεί μελαγχρωματικές βλάβες όπως κηλίδες, φακίδες, πανάδες, δυσχρωμίες  ή μέλασμα. Οι σκούρες αυτές κηλίδες, είναι μελαγχρώσεις οι οποίες εντοπίζονται σε διάφορα σημεία του προσώπου, όπως είναι το μέτωπο, τα ζυγωματικά, το άνω χείλος, το πηγούνι. Επίσης σε σημεία που εκτίθενται συχνά στον ήλιο, όπως ο λαιμός το ντεκολτέ και τα άκρα των χεριών.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που οδηγούν στη δημιουργία πανάδων και μελαχρωματικών βλαβών, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής, της εγκυμοσύνης, του υπεριώδους φωτός και των δερματικών παθήσεων, μεταξύ άλλων. Μεταξύ των ηλικιών 20 και 50 ετών, οι ορμονικές διακυμάνσεις που προκαλούνται από το άγχος, τα αντισυλληπτικά χάπια, τις εγκυμοσύνες και την εμμηνόπαυση, μπορούν επίσης να προκαλέσουν δυσχρωμίες στο δέρμα. Η ακραία έκθεση στο φως του ήλιου σε νεαρότερη ηλικία μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση πανάδων σε μεγαλύτερη ηλικία. Κάτω από την ηλικία των 20 ετών, η ακμή μπορεί να προκαλέσει σκοτεινές κηλίδες λόγω ουλών και κόκκινων σημείων που απομένουν μετά από φλεγμονή.

TCA PEEL

Μια χημική λύση που χρησιμοποιείται για να βελτιώσει και να εξομαλύνει την υφή του δέρματος του προσώπου. Το διάλυμα περιέχει συγκεντρωμένα επίπεδα οξέων που χρησιμοποιούνται ως διορθωτικά μέσα στην θεραπεία των πανάδων και των ουλών. Η δράση του προκαλεί ένα ελεγχόμενο ξεφλούδισμα αποκολλώντας το επιφανειακό κατεστραμμένο στρώμα της επιδερμίδας. Το αναγεννημένο δέρμα είναι συνήθως πιο ομαλό και υγιέστερο από το παλιό δέρμα και οι δυσχρωμίες και οι πανάδες έχουν κατά μεγάλο ποσοστό εξαφανιστεί. Η θεραπεία γίνεται αποκλειστικά από δερματολόγο και απαιτεί συνδυασμό αναπλαστικών θεραπειών για την ενδυνάμωση της νέας επιδερμίδας.

Θεραπεία – αφαίρεση πανάδων με Laser

To fractional laser μεταβάλλει τη δομή του ιστού κάτω από την επιδερμίδα, απομακρύνοντας την περίσσια της μελανίνης, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για συνεχή αναγέννηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Η θεραπεία προσφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα στην προς θεραπεία περιοχή. Είναι μία σύντομη διαδικασία και δεν αφήνει τραυματισμό στην επιδερμίδα.

Ο ενδιαφερόμενος/η αισθάνεται μία απόλυτα ανεκτή θερμότητα στο εσωτερικό του δέρματος, ενώ στην επιφάνεια δημιουργείται μόνο μια ήπια ερυθρότητα. Μετά τη θεραπεία ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του ασχολίες.

Λεύκανση προσώπου από πανάδες

 • Άμεση μείωση των πανάδων και των δυσχρωμιών.
 • Σταθεροποίηση της έκκρισης της μελανίνης.
 • Μπορεί να εφαρμοστεί και σε πολύ ευαίσθητα δέρματα.
 • Βελτιώνει το φράγμα της επιδερμίδας για να μην υπάρχει απώλεια υγρασίας.
 • Δεν προκαλεί φωτοευαισθησία
 • Βελτιώνει τις ουλές

Κριτικές ασθενών μας

”Άριστος επιστήμονας, εξαιρετικό επίπεδο γνώσεων! Προσιτός, τον εμπιστεύομαι απόλυτα!”

ntina kotanidou

Review From Google
”Εξαιρετικός επιστήμονας, και άνθρωπος με γνώση του αντικειμένου του και αποτελέσματα σε ότι μου έχει κάνει. Σας ευχαριστώ πολύ”

Chrisanthos Kaimenakis

Review From Google
”Εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος με μεγάλο εύρος γνώσεων και εξειδίκευση τόσο στη δερματοχειρουργική όσο και στην αισθητική ιατρική.”

Eirini Kokolaki

Review From Google
”Called same day and immediately helped me to see him for consultation. Very kind and knowledgeable. Speaks good English. Thank you.”

Eteri Gaia

Review From Google

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

  Σύγχρονο Δερματολογικό Ιατρείο με σκοπό την παροχή Κλινικών και Αισθητικών Υπηρεσιών.

  Email: info@mediderma.gr
  Θεσσαλονίκη: +(30) 2310252733
  Βέροια: +(30) 2331022590