Θεσσαλονίκη: +(30) 2310252733   |  Βέροια: +(30) 2331022590

Επιδερμική Σύσφιξη

Επιδερμική Σύσφιξη

Ο Δρ. Φραγκάκης απαντά σε όλα όσα θέλετε να μάθετε για την Επιδερμική Σύσφιξη.

Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα προοδευτικά αποδιοργανώνεται, χάνει την ελαστικότητα, την τονικότητα και την σφριγηλότητά του. Η χαλάρωση και «πτώση» του δέρματος είναι αποτέλεσμα υποχώρησης του πλέγματος των βασικών δομών που υποστηρίζουν την επιδερμίδα, εξαιτίας της εκφύλισης του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Η υγρασία της επιδερμίδας μειώνεται, ενώ επιβραδύνεται η κυτταρική ανανέωση. Οι ινοβλάστες που είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνονται και υπολειτουργούν, συντελώντας στη ρήξη της συνοχής του δέρματος. Η επιδερμίδα γίνεται πιο λεπτή, δείχνει κουρασμένη και γερασμένη, ενώ εμφανίζονται οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές. Σχηματικά, η γραμμή μεταξύ της επιδερμίδας και χορίου γίνεται προβληματική, δυσχεραίνοντας την αλληλεπίδραση των στοιβάδων του δέρματος.

Πού οφείλεται η χαλάρωση του δέρματός μας;

Η χαλαρωτική τάση του δέρματος συνήθως εμφανίζεται γύρω στα 40, αν και εντοπίζεται πλέον και σε μικρότερες ηλικίες, εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής.

 1. Η φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης. Ο χρόνος αφήνει τα σημάδια του στο δέρμα μας ενεργοποιώντας τον νόμο της βαρύτητας.
 2. Η χρόνια έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία (ή/και το solarium). Οι υπεριώδεις ακτίνες UV καταστρέφουν τα επιδερμικά κύτταρα, ενώ παράλληλα αλλοιώνουν τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης.
 3. Οι αυξομειώσεις του σωματικού βάρους. Μια απότομη αύξηση ή μείωση στο βάρος του ατόμου (ορμονικοί λόγοι, εγκυμοσύνη, επεμβάσεις παχυσαρκίας) δεν αφήνει στο δέρμα τον κατάλληλο χρόνο να προσαρμοστεί και να συγκρατήσει λειτουργικά τους ιστούς.
 4. Το κάπνισμα. Αποτελεί βασικό παράγοντα που συντελεί στην αφυδάτωση και πρόωρη γήρανση του δέρματος, αλλά και την μείωση της σφριγηλότητάς του.
 5. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής (κακές διατροφικές συνήθειες, αλκοόλ, αφυδάτωση, στρες, κακός νυκτερινός ύπνος, μειωμένη δραστηριότητα, ατμοσφαιρική ρύπανση, χρήση προϊόντων περιποίησης με υψηλή περιεκτικότητα σε χημικά συστατικά, κ.α.)

Θέλω να διορθώσω τη χαλάρωση στο δέρμα μου. Μπορώ;

Ο χρόνος είναι αμείλικτος για όλους, όμως, με την έγκαιρη και συστηματική φροντίδα από τον δερματολόγο μπορούμε να πετύχουμε πολύ αξιόλογα αποτελέσματα.

Ολοένα και περισσότεροι σήμερα καταφεύγουν στις σύγχρονες λύσεις των μη-επεμβατικών θεραπειών, οι οποίες, μεμονωμένα ή και συνδυαστικά μεταξύ τους, μπορούν να δώσουν εξαιρετικά αποτελέσματα στη βελτίωση της εμφάνισης και την επιβράδυνση της χαλάρωσης.

Κύριος στόχος των θεραπευτικών αγωγών και μεθόδων κατά της χαλάρωσης είναι η αντιγήρανση. Οι άξονες στόχευσης είναι η ενυδάτωση του δέρματος (με ενυδατικές δερματολογικές κρέμες και θεραπείες ενυδάτωσης), η ανάπλαση του δέρματος μέσω διέγερσης των ινοβλαστών για παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης (π.χ. με LASER Nd:YAG, RF Ραδιοσυχνότητες, LPG Endermologie, Νήματα, Μεσοθεραπεία, Cocoon Medical κ.α.), και η καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών με την αντι-οξείδωση (με αντιοξειδωτικές ουσίες, π.χ. βιταμίνες C, A και Εφλαβονοειδή κ.α.)

Κριτικές ασθενών μας

”Άριστος επιστήμονας, εξαιρετικό επίπεδο γνώσεων! Προσιτός, τον εμπιστεύομαι απόλυτα!”

ntina kotanidou

Review From Google
”Εξαιρετικός επιστήμονας, και άνθρωπος με γνώση του αντικειμένου του και αποτελέσματα σε ότι μου έχει κάνει. Σας ευχαριστώ πολύ”

Chrisanthos Kaimenakis

Review From Google
”Εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος με μεγάλο εύρος γνώσεων και εξειδίκευση τόσο στη δερματοχειρουργική όσο και στην αισθητική ιατρική.”

Eirini Kokolaki

Review From Google
”Called same day and immediately helped me to see him for consultation. Very kind and knowledgeable. Speaks good English. Thank you.”

Eteri Gaia

Review From Google

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

  Σύγχρονο Δερματολογικό Ιατρείο με σκοπό την παροχή Κλινικών και Αισθητικών Υπηρεσιών.

  Email: info@mediderma.gr
  Θεσσαλονίκη: +(30) 2310252733
  Βέροια: +(30) 2331022590