Θεσσαλονίκη: +(30) 2310252733   |  Βέροια: +(30) 2331022590

follow us:

Ραγάδες – Ραβδώσεις

Ραγάδες – Ραβδώσεις

Ο Δρ. Φραγκάκης απαντά σε όλα όσα θέλετε να μάθετε για τις Ραγάδες – Ραβδώσεις.

Οι ραβδώσεις πρωτοεμφανίζονται σε χρώμα ροζ και σταδιακά γίνονται λευκές .Η καλύτερη στιγμή για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους είναι αμέσως, με την εμφάνισή τους. Αρχικα οι ραβδώσεις, που έχουν ροζ ή κοκκινωπό χρώμα, αντιμετωπίζονται πιο εύκολα συγκριτικά με τις λευκές, τις λεγόμενες “ώριμες” ραβδώσεις. Στις λευκές έχει ήδη επέλθει εξασθένιση του χρωματικού τόνου του δέρματος από το φυσικό του και χρειάζεται δραστικότερη θεραπευτική αντιμετώπιση και πολύ πιθανόν περισσότερες συνεδρίες.

Ο κύριος λόγος που δημιουργούνται οι ραβδώσεις (ραγάδες) είναι η απότομη διάταση του δέρματος, όπως για παράδειγμα μετά από μια απότομη αυξομείωση βάρους ή μετά από μια εγκυμοσύνη ή μετά από απότομη αύξηση ύψους. Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει, είναι ότι  η επιδερμίδα λεπταίνει σε πάχος με την πάροδο του χρόνου και καθώς μειώνονται τα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα, δημιουργούνται βλάβες όπως οι ραβδώσεις (ραγάδες).

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των ραβδώσεων έγκειται συνήθως σε ένα συνδυασμό θεραπευτικού σχήματος ο οποίος εξαρτάται από το είδος, το χρώμα, την «ηλικία» και τη θέση των ραβδώσεων στο σώμα.

Κριτικές ασθενών μας

”Άριστος επιστήμονας, εξαιρετικό επίπεδο γνώσεων! Προσιτός, τον εμπιστεύομαι απόλυτα!”

ntina kotanidou

Review From Google
”Εξαιρετικός επιστήμονας, και άνθρωπος με γνώση του αντικειμένου του και αποτελέσματα σε ότι μου έχει κάνει. Σας ευχαριστώ πολύ”

Chrisanthos Kaimenakis

Review From Google
”Εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος με μεγάλο εύρος γνώσεων και εξειδίκευση τόσο στη δερματοχειρουργική όσο και στην αισθητική ιατρική.”

Eirini Kokolaki

Review From Google
”Called same day and immediately helped me to see him for consultation. Very kind and knowledgeable. Speaks good English. Thank you.”

Eteri Gaia

Review From Google

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

    Σύγχρονο Δερματολογικό Ιατρείο με σκοπό την παροχή Κλινικών και Αισθητικών Υπηρεσιών.

    Email: info@mediderma.gr
    Θεσσαλονίκη: +(30) 2310252733
    Βέροια: +(30) 2331022590