Θεσσαλονίκη: +(30) 2310252733   |  Βέροια: +(30) 2331022590

Χαλάρωση Επιδερμίδας

Χαλάρωση Επιδερμίδας

Ο Δρ. Φραγκάκης απαντά σε όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη Χαλάρωση της Επιδερμίδας.

Η χαλάρωση του δέρματος οφείλεται κυρίως στη μείωση της ελαστίνης.

Είναι αναπόφευκτο να συμβεί από κάποια ηλικία και μετά, καθώς το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του. Η ελαστίνη ευθύνεται για την κίνηση των ιστών και των οργάνων του σώματος, καθώς και την επαναφορά τους στην αρχική κατάσταση μετά από οποιαδήποτε παραμόρφωση.

Η υγιής όψη της επιδερμίδας μας κι άρα του εαυτού μας εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες, όπως είναι η κληρονομικότητα, οι συνθήκες διαβίωσης και τα γεγονότα ζωής, οι διατροφικές συνήθειες και η γυμναστική άσκηση.

Η απώλεια, λοιπόν, της σφριγηλότητας από το δέρμα μας μπορεί να οφείλεται:

 • Στην πάροδο του χρόνου. Αυτός είναι κι ο πρωταρχικός υπαίτιος της χαλάρωσης, μιας και όσο περνούν τα χρόνια, το δέρμα μας χάνει τη σφριγηλότητά του καθώς και την ελαστικότητά του. Μπορεί οι συνέπειες των γηρατειών να περιλαμβάνουν τη χαλάρωση επιδερμίδας, ωστόσο, γνωρίζοντας τι πρέπει να προσέχουμε όταν είμαστε νεότερες προληπτικά ή / και όταν μεγαλώσουμε κατασταλτικά, είναι εφικτό να αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα.

 • Στη μακροχρόνια έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Ο ήλιος είναι τεράστιος εχθρός για το δέρμα μας. Αφενός του αφαιρεί την ενυδάτωσή του και το κάνει να χάνει σημαντική ποσότητα κολλαγόνου, αφετέρου επιταχύνει τη γήρανσή του (=φωτογήρανση). Εννοείται πως πρέπει να είστε προσεκτικές όταν το πρόσωπο ή το σώμα σας έρχεται σε επαφή με την ακτινοβολία του ήλιου, αν δε θέλετε να γεράσετε πρόωρα και να εμφανίσετε χαλάρωση επιδερμίδας.

 • Στην έλλειψη πρωτεϊνών. Όταν δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα πρωτεϊνών καθώς και υπολοίπων άλλων θρεπτικών συστατικών, τότε ευνοείται η χαλάρωση επιδερμίδας. Όπως είναι ευνόητο, μία πτωχή διατροφή μπορεί να προκαλέσει το προαναφερόμενο, ενώ μία ισορροπημένη και πιο υγιεινή διατροφή να το αποφύγει. Μερικές βασικές διατροφικές συμβουλές που θα συντείνουν αισθητά στην καταπολέμηση της χαλάρωσης της επιδερμίδας σας θα αναφερθούν στη συνέχεια του άρθρου.

 • Στην έλλειψη ελαστίνης και κολλαγόνου. Τα δύο απαραίτητα αυτά στοιχεία για τη σφριγηλή όψη του δέρματός μας μπορεί να απουσιάζουν από το τελευταίο για διάφορους λόγου· επί παραδείγματι, λόγω των γηρατειών ή λόγω της επί μακρόν έκθεσης στον ήλιο χωρίς προστασία. Ως απόρροια της έλλειψής τους, η επιδερμίδα σε διάφορα σημεία του σώματος αλλά και του προσώπου μας παρουσιάζει λίγο ή περισσότερο έντονη χαλάρωση.

 • Στην καθιστική ζωή. Όπως έμμεσα υπονοήσαμε από τον πρόλογο, ο καθιστικός τρόπος ζωής μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει σε χαλάρωση επιδερμίδας, αφού από τη μία οι μύες δεν εκγυμνάζονται για να σφίξουν, από την άλλη το δέρμα δεν προσλαμβάνει σωστά οξυγόνο και άλλες θρεπτικές ουσίες

Κριτικές ασθενών μας

”Άριστος επιστήμονας, εξαιρετικό επίπεδο γνώσεων! Προσιτός, τον εμπιστεύομαι απόλυτα!”

ntina kotanidou

Review From Google
”Εξαιρετικός επιστήμονας, και άνθρωπος με γνώση του αντικειμένου του και αποτελέσματα σε ότι μου έχει κάνει. Σας ευχαριστώ πολύ”

Chrisanthos Kaimenakis

Review From Google
”Εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος με μεγάλο εύρος γνώσεων και εξειδίκευση τόσο στη δερματοχειρουργική όσο και στην αισθητική ιατρική.”

Eirini Kokolaki

Review From Google
”Called same day and immediately helped me to see him for consultation. Very kind and knowledgeable. Speaks good English. Thank you.”

Eteri Gaia

Review From Google

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

  Σύγχρονο Δερματολογικό Ιατρείο με σκοπό την παροχή Κλινικών και Αισθητικών Υπηρεσιών.

  Email: info@mediderma.gr
  Θεσσαλονίκη: +(30) 2310252733
  Βέροια: +(30) 2331022590