Θεσσαλονίκη: +(30) 2310252733   |  Βέροια: +(30) 2331022590

Μεσοθεραπεία Προσώπου -> Ενυδάτωση, Αντιγήρανση

Μεσοθεραπεία Προσώπου

Ο Δρ. Φραγκάκης απαντά σε όλα όσα θέλετε να μάθετε για την Μεσοθεραπεία Προσώπου.

Μεσοθεραπεία Προσώπου – Τι είναι;

Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι μία από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες αντιγήρανσης προσώπου που επαναφέρει τη χαμένη ελαστικότητα στη δομή της επιδερμίδας και μάχεται τον χρόνο. Μπορεί να εφαρμοστεί είτε επεμβατικά (ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου) είτε μη επεμβατικά (μη ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου). Και στις δύο περιπτώσεις η επιδερμίδα υφίσταται βαθιά ενυδάτωση, με αποτέλεσμα να είναι εμφανέστατα λαμπερή στο τέλος της συνεδρίας.

Βασική δράση Μεσοθεραπείας

Βασική δράση της μεσοθεραπείας είναι η επαγρύπνηση του οργανισμού, ώστε να μπορεί να παράγει μόνος του κολλαγόνο, δηλαδή ένα από τα σημαντικότερα δομικά και στηρικτικά στοιχεία του δέρματος.

Αποτελεί μία θεραπεία που επιλέγεται από τις γυναίκες που θέλουν υγεία, καθαρότητα και σφριγηλότητα στο δέρμα. Η θεραπεία προσαρμόζεται σε κάθε πρόσωπο, αφού στοχεύει κατευθείαν στις λεπτές γραμμές και στις ρυτίδες του προσώπου. Με κάθε συνεδρία, η όψη βελτιώνεται ορατά και το πρόσωπο είναι και πάλι φρέσκο και νεανικό.

Περιοχές που εφαρμόζεται

Μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε περιοχή του προσώπου και ιδίως στα μάτια (μεσοθεραπεία ματιών) αλλά και στον λαιμό ή το ντεκολτέ με θαυμάσια αποτελέσματα. Αυτός είναι και ο λόγος που η μεσοθεραπεία προσώπου ξεχωρίζει. Συνήθως επιλέγεται από γυναίκες ή από άνδρες από 30 ετών και άνω ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας και τις συνήθειες του ατόμου (κάπνισμα, έκθεση στον ήλιο, τρόπος ζωής κ.α.)

Είδη Μεσοθεραπείας Προσώπου

Οι μεσοθεραπείες που γίνονται στο πρόσωπο διαφοροποιούνται ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται και εγχέονται. Όπως είναι φυσικό υπάρχουν πάρα πολλά υλικά, που μπορούν να επιλεγούν ανάλογα με το κάθε περιστατικό, τα οποία πολλές φορές συνδυάζονται.

Υπάρχουν δύο βασικά είδη μεσοθεραπείας που μπορούμε να διαχωρίσουμε. Η ενέσιμη και η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία.

Δημοφιλής για τα πλεονεκτήματά της είναι η αυτόλογη ενέσιμη μεσοθεραπεία, στην οποία απαιτείται η λήψη αίματος (όπως στις εργαστηριακές εξετάσεις). Το αίμα επεξεργάζεται ώστε να ληφθούν ουσίες και αυξητικοί παράγοντες, οι οποίοι όταν βρεθούν ενδοδερμικά να βοηθήσουν στην αναπαραγωγή κολλαγόνου, ανανεώνοντας το δέρμα. Η μεσοθεραπεία PRP, γνωστή αλλιώς και ως βιολογική αναζωογόνηση, στοχεύει στην σύσφιξη, με την χρήση του πλάσματος που προέρχεται από το ίδιο το σώμα. Αποτελεί μία πιο φυσική εναλλακτική έναντι στις άλλες θεραπείες.

Άλλες ενέσιμες θεραπείες χρησιμοποιούν απευθείας ένα κοκτέιλ ουσιών που περιέχει δραστικές ουσίες όπως βιταμίνες, υαλουρονικό οξύ, μέταλλα και αντιοξειδωτικούς παράγοντες προσαρμοσμένα στις ανάγκες της γυναίκας ή του άνδρα.

Από την άλλη, η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία πραγματοποιείται κυρίως με μικρορεύματα ή παλμούς ηλεκτρικής ενέργειας, από τα οποία τελικά η επιδερμίδα λαμβάνει τα πολυβιταμινούχα διαλύματα.

Πλεονεκτήματα μεσοθεραπείας

 • Ολική αναζωογόνηση της επιδερμίδας
 • Ενεργοποιείται ο μηχανισμός της επιδερμίδας για την παραγωγή νέου κολλαγόνου
 • Προσθήκη όγκου στις περιοχές που δεν υπάρχει πλέον λίπος
 • Αντιμετώπιση των κουρασμένων ματιών (σακούλες, μαύροι κύκλοι)
 • Καταπολέμηση της χαλάρωσης
 • Διόρθωση ουλών
 • Διατήρηση της νεότητας και της ενυδάτωσης

Πρόκειται για μία απολύτως ασφαλή θεραπεία, που δεν χρειάζεται νοσηλεία, δεν δημιουργεί καμία παρενέργεια, ή κίνδυνο ενθαρρύνει τη φυσική ανάπλαση της επιδερμίδας και μπορεί να γίνει σε όλο το πρόσωπο.

Μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο σε άνδρα όσο και σε γυναίκα, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ο τύπος της επιδερμίδας και η έκταση του προβλήματος είναι παράγοντες που καθορίζουν την αποτελεσματικότητα της μεσοθεραπείας.

Κριτικές ασθενών μας

”Άριστος επιστήμονας, εξαιρετικό επίπεδο γνώσεων! Προσιτός, τον εμπιστεύομαι απόλυτα!”

ntina kotanidou

Review From Google
”Εξαιρετικός επιστήμονας, και άνθρωπος με γνώση του αντικειμένου του και αποτελέσματα σε ότι μου έχει κάνει. Σας ευχαριστώ πολύ”

Chrisanthos Kaimenakis

Review From Google
”Εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος με μεγάλο εύρος γνώσεων και εξειδίκευση τόσο στη δερματοχειρουργική όσο και στην αισθητική ιατρική.”

Eirini Kokolaki

Review From Google
”Called same day and immediately helped me to see him for consultation. Very kind and knowledgeable. Speaks good English. Thank you.”

Eteri Gaia

Review From Google

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

  Σύγχρονο Δερματολογικό Ιατρείο με σκοπό την παροχή Κλινικών και Αισθητικών Υπηρεσιών.

  Email: info@mediderma.gr
  Θεσσαλονίκη: +(30) 2310252733
  Βέροια: +(30) 2331022590