Θεσσαλονίκη: +(30) 2310252733   |  Βέροια: +(30) 2331022590

Αφροδισιολογία

Αφροδισιολογία

Ο Δρ. Φραγκάκης απαντά σε όλα όσα θέλετε να μάθετε για την Αφροδισιολογία.

Οξυτενή Κονδυλώματα
Τα οξεία κονδυλώματα, είναι μικροί ακροχορδώνες που εμφανίζονται στην περιοχή του πρωκτού ή των γεννητικών οργάνων. Συνήθως, αυτές οι ανωμαλίες προκαλούνται από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) και μπορούν να μεταδίδονται μέσω σεξουαλικής επαφής.

Ας δούμε μερικές βασικές πληροφορίες:

Συμπτώματα:
1. Ανώμαλες προεξοχές στην περιοχή των γεννητικών οργάνων ή του πρωκτού.
2. Μπορεί να προκαλέσει κνησμό, αίσθηση καψίματος, ή πόνο, ειδικά κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ή κατά την ουρηση.

Μετάδοση:
Συχνά μεταδίδεται μέσω σεξουαλικής επαφής, συμπεριλαμβανομένης της πρωκτικής επαφής.
Μπορεί να μεταδοθεί ακόμα και όταν τα κονδυλώματα δεν είναι ορατά ή ενεργά.

Διάγνωση:
Συχνά γίνεται μέσω κλινικής εξέτασης από έναν γιατρό. Ειδικές δοκιμασίες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την επιβεβαίωση του HPV.

Θεραπεία:
Η θεραπεία ενδέχεται να περιλαμβάνει κρέμες, λοσιόν, ή διαδικασίες για την αφαίρεση των κονδυλωμάτων, όπως κρυοθεραπεία, λέιζερ Co2, ή χειρουργική επέμβαση.Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ τα κονδυλώματα μπορούν να αφαιρεθούν, ο ιός HPV μπορεί να παραμείνει στο σώμα και να προκαλέσει επανεμφάνιση των κονδυλωμάτων.

Πρόληψη:
Η χρήση προφυλακτικών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μετάδοσης αλλα οχι να τον εξαλίψει. Υπάρχουν εμβόλια διαθέσιμα που προφυλάσσουν από τους πιο συχνούς τύπους του HPV που προκαλούν κονδυλώματα και καρκίνο και γίνονται σε νεαρή ηλικία.
Πάντα μιλήστε με τον γιατρό σας για συμβουλές και πληροφορίες που είναι σχετικές με τη δική σας υγεία και κατάσταση. Τα παραπάνω δεν πρέπει να αντικαταστήσουν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή.

 

Ερπης Γεννητικών Οργάνων

Ο έρπης των γεννητικών οργάνων είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη (ΣΜΛ) που προκαλείται από τον ιό τύπου 2 (HSΒ-2). Ο HSV-1 συνδέεται με τον έρπη του στόματος, επίσης μπορεί να προκαλέσει έρπη των γεννητικών οργάνων μέσω του στοματικού σεξ.

Συμπτώματα:
Τα συμπτώματα του γενητικού έρπητα μπορεί να περιλαμβάνουν:
1. Φυσαλίδες, διαβρώσεις ή εξανθήματα στα γεννητικά όργανα, πρωκτό ή γύρω από αυτά
2. Κνησμός, πόνος ή αίσθηση καψίματος
3. Γενική αδιαθεσία, πυρετός ή πρησμένοι λεμφαδένες σε περιπτώσεις πρώτης λοίμωξης

Μετάδοση:
Η μετάδοση συμβαίνει συνήθως μέσω:
i. Σεξουαλικής επαφής
ii. Επαφής με το δέρμα και τις βλέννες της πληγείσας περιοχής

Διάγνωση:
Κλινική ιατρική εξέταση και αξιολόγηση των συμπτωμάτων.

Θεραπεία:
Δεν υπάρχει θεραπεία που να γιατρεύει τον έρπη, αλλά υπάρχουν αντιικά φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των συμπτωμάτων και της συχνότητας των εξάρσεων (π.χ., ασικλοβίρη, φαμσικλοβίρη, ή βαλασικλοβίρη).
Μέτρα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων, όπως αναλγητικά ή μπάνια σε ζεστό νερό.

Πρόληψη:
i. Χρήση προφυλακτικού κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής
ii. Αποφυγή σεξουαλικής επαφής κατά τη διάρκεια εξαρσεων του έρπητα
iii. Πληροφόρηση του συντρόφου για την κατάσταση

Σημαντικό: Ο διάλογος με τον γιατρό σας και συνεργασία με αυτόν/αυτήν θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τη λοίμωξη και να προλάβετε τη μετάδοσή της σε άλλους. Αυτές οι πληροφορίες δεν υποκαθιστούν την ιατρική συμβουλή και είναι σημαντικό να συζητήσετε τις συγκεκριμένες ανάγκες και την κατάστασή σας με έναν επαγγελματία υγείας.

 

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μια δερματική λοίμωξη που προκαλείται από έναν τύπο ιού της ευλογιάς. Χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση μικρών, συνήθως ανώδυνων, ανυψωμένων, μαργαριταρένιων εξογκωμάτων ή αλλοιώσεων στο δέρμα. Αυτά τα εξογκώματα μπορεί να είναι σαρκώδους χρώματος, λευκά ή ροζ και συχνά έχουν ένα λακκάκι ή ένα λάκκο στο κέντρο.

Τα βασικά σημεία σχετικά με τη μολυσματικη τερμινθο περιλαμβάνουν:

Μετάδοση: Ο ιός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός και μπορεί να μεταδοθεί μέσω της άμεσης επαφής με ένα μολυσμένο άτομο ή μέσω της επαφής με μολυσμένα αντικείμενα, όπως πετσέτες ή ρούχα. Είναι συχνός μεταξύ παιδιών, σεξουαλικά ενεργών ενηλίκων και ατόμων με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Συμπτώματα: Το κύριο σύμπτωμα είναι η εμφάνιση μικρών, θολωτών εξογκωμάτων στο δέρμα. Μπορούν να εμφανιστούν μεμονωμένα ή σε ομάδες, συχνά στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, στους μηρούς, στην κοιλιά και στο πρόσωπο στα παιδιά. Στους ενήλικες, οι βλάβες αυτές εντοπίζονται συχνά στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και θεωρούνται σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη.

Διάρκεια: Οι βλάβες μπορεί να επιμένουν από μερικούς μήνες έως μερικά χρόνια. Τελικά εξαφανίζονται χωρίς να αφήνουν ουλές, εκτός εάν ερεθιστούν ή μολυνθούν από βακτήρια.

Θεραπεία: Σε πολλές περιπτώσεις, η θεραπεία μπορεί να μην είναι απαραίτητη, καθώς τα εξογκώματα συνήθως υποχωρούν μόνα τους. Ωστόσο, για αισθητικούς λόγους ή για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού, οι θεραπείες μπορεί να περιλαμβάνουν τοπικές θεραπείες, αφαίρεση με λαβίδα, κρυοθεραπεία (κατάψυξη των βλαβών), απόξεση (χειρουργική απόξεση) και θεραπεία με λέιζερ.

Πρόληψη: Η καλή προσωπική υγιεινή και η αποφυγή της άμεσης επαφής με τις βλάβες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού. Στους σεξουαλικά ενεργούς ενήλικες, η χρήση προφυλακτικού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μετάδοσης, αλλά δεν θα τον αποτρέψει πλήρως, καθώς ο ιός μπορεί να υπάρχει στο δέρμα που δεν καλύπτεται από προφυλακτικό.

Κριτικές ασθενών μας

”Άριστος επιστήμονας, εξαιρετικό επίπεδο γνώσεων! Προσιτός, τον εμπιστεύομαι απόλυτα!”

ntina kotanidou

Review From Google
”Εξαιρετικός επιστήμονας, και άνθρωπος με γνώση του αντικειμένου του και αποτελέσματα σε ότι μου έχει κάνει. Σας ευχαριστώ πολύ”

Chrisanthos Kaimenakis

Review From Google
”Εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος με μεγάλο εύρος γνώσεων και εξειδίκευση τόσο στη δερματοχειρουργική όσο και στην αισθητική ιατρική.”

Eirini Kokolaki

Review From Google
”Called same day and immediately helped me to see him for consultation. Very kind and knowledgeable. Speaks good English. Thank you.”

Eteri Gaia

Review From Google

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

    Σύγχρονο Δερματολογικό Ιατρείο με σκοπό την παροχή Κλινικών και Αισθητικών Υπηρεσιών.

    Email: info@mediderma.gr
    Θεσσαλονίκη: +(30) 2310252733
    Βέροια: +(30) 2331022590