Θεσσαλονίκη: +(30) 2310252733   |  Βέροια: +(30) 2331022590

Οξιτενή κονδυλώματα – HPV

Οξιτενή κονδυλώματα – HPV

Ο Δρ. Φραγκάκης απαντά σε όλα όσα θέλετε να μάθετε για των Οξιτενή κονδυλωμάτων – HPV.

Τα κονδυλώματα είναι μια πολύ συχνή λοίμωξη του δέρματος και των βλεννογόνων κυρίως του κατώτερου γεννητικού συστήματος και του πρωκτού. Σε άτομα με οξυτενή κονδυλώματα εμφανίζονται συχνά αλλοιώσεις στις μηροβουβωνικές πτυχές, στο εφήβαιο και σε άλλα σημεία του σώματος, επειδή με το ξύρισμα των περιοχών αυτών ή κατά την διαδικασία αποτρίχωσης (με κερί ή αποτριχωτικές μηχανές) προκαλούνται μικροτραυματισμοί που δίνουν στους ιούς την ευκαιρία να μολύνουν το δέρμα. Η αιτία της μόλυνσης είναι οι ιοί των ανθρώπινων κονδυλωμάτων (HPV).

Ο τρόπος μετάδοσης κονδυλωμάτων είναι κυρίως η σεξουαλική επαφή. Μικρή πιθανότητα μόλυνσης υπάρχει από έντονη τριβή της γεννητικής περιοχής με γεννητικά όργανα, μολυσμένα αντικείμενα (sex toys) ή δάκτυλα ενώ μικρότερη πιθανότητα υπάρχει από χρήση πετσετών.

Δεν προκαλείται μετάδοση του ιού από κάθισμα τουαλέτας, πόμολα, χειρολαβές, βρύσες και κατοικίδια ζώα. Το χρονικό διάστημα από την πρωτομόλυνση έως την εκδήλωση της νόσου ποικίλει από 15 μέρες έως 8 μήνες.

Οι υποτροπές είναι δυστυχώς πολύ συχνές. Πρέπει να αποφεύγουμε το έντονο σωματικό και κυρίως ψυχικό στρες και να εξασφαλίζουμε στο σώμα μας καλό ύπνο και σωστή διατροφή.

Καλό θα ήταν να διακοπεί και το κάπνισμα. Συστήνεται η χρήση του προφυλακτικού κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής παρόλο που προσφέρει μερική κάλυψη μόνο. Για το λόγο αυτό η αποχή από το σεξ είναι επιθυμητή. Συστήνεται και στα δύο φύλα η αποτρίχωση με laser καθώς είναι μη τραυματική μέθοδος αποτρίχωσης και έτσι αποφεύγουμε την διασπορά του ιού. Σε περίπτωση που ο ασθενής δεν επιθυμεί την παραπάνω μέθοδο αποτρίχωσης τότε συστήνουμε το «trimming» (κουρευτική μηχανή) ή χρήση αποτριχωτικής κρέμας.

Μέθοδοι θεραπείας κονδυλωμάτων

 1. Ποδοφυλοτοξίνη και imiquimod (φαρμακευτική μέθοδος)
 2. Τριχλωροξικό οξύ και ποδοφυλλίνη (εφαρμόζονται μόνο από τον Ιατρό)
 3. Κρυοπηξία, ηλεκτροδιαθερμία, laser

Κριτικές ασθενών μας

”Άριστος επιστήμονας, εξαιρετικό επίπεδο γνώσεων! Προσιτός, τον εμπιστεύομαι απόλυτα!”

ntina kotanidou

Review From Google
”Εξαιρετικός επιστήμονας, και άνθρωπος με γνώση του αντικειμένου του και αποτελέσματα σε ότι μου έχει κάνει. Σας ευχαριστώ πολύ”

Chrisanthos Kaimenakis

Review From Google
”Εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος με μεγάλο εύρος γνώσεων και εξειδίκευση τόσο στη δερματοχειρουργική όσο και στην αισθητική ιατρική.”

Eirini Kokolaki

Review From Google
”Called same day and immediately helped me to see him for consultation. Very kind and knowledgeable. Speaks good English. Thank you.”

Eteri Gaia

Review From Google

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

  Σύγχρονο Δερματολογικό Ιατρείο με σκοπό την παροχή Κλινικών και Αισθητικών Υπηρεσιών.

  Email: info@mediderma.gr
  Θεσσαλονίκη: +(30) 2310252733
  Βέροια: +(30) 2331022590